Stranden

Stranden in de omgeving

Aguilas

Aguilas en omgeving heeft een kustgebied van 35 km en heeft de meest zuidelijke ligging aan de Costa Cálida. Ten oosten van Águilas is een interessant kustgebied, waar Puntas de Calnegre zich bevindt. Samen met Cabo Cope is Puntas de Calnegre een regionaal park met schone zandstranden en kristalhelder water, waar liefhebbers hun hart kunnen ophalen wat betreft de duiksport.

De baai van Mazarrón en Bolnuevo

Deze baai bestaat uit 40 stranden, waaronder zandstranden en strandjes met rotsen, die u voor uzelf heeft of moet delen met de zeevogels. De Costa Cálida is nog niet echt bekend bij het grote publiek en dat is te merken.
Een prachtig zandstrand met palmbomen is Playa Percheles.
Over de baai vindt u verspreid drie duikscholen en er zijn watersporten te beoefenen, men kan op zee gaan vissen of zelf een boot huren.

Mojácar

Mojácar behoort tot de meest toeristische plaatsen langs de Costa Almería.
Het dorp met zijn witte Moorse huizen is al van veraf zichtbaar, liggend bovenop een heuvel die overweldigend uitkijkt over de Middellandse Zee.
Op zondagochtend is hier een rommelmarkt en op woensdag vindt helemaal bovenop de berg de weekmarkt plaats.

Vera

Het stadje Vera ligt een paar kilometer van Vera Playa, het stadje is vooral op zaterdag met de deels toeristische markt in de kleine Andalusie-se straatjes gezellig.
Het mooie lange en brede zandstrand in Vera Playa is ook meer toeristische, en gedeeltelijk naturistisch.