Dorpen

De 'El Cimbre' vallei

Dorpen 

Totana

Totana is vooral op woensdag een gezellig bruisend stadje, waar dan de wekelijkse markt plaats vindt. In de omgeving is het vooral bekend om zijn vele pottenbakkers en langs de weg ziet men dan ook vele verkopers. Er is ook een tapasroute door het stadje en meer informatie hierover kan men verkrijgen bij het plaatselijke informatiekantoor voor toeristen.

Puerto lumbreras

Puerto lumbreras is een levendig dorpje op 20 minuten rijden van onze Casa , op vrijdagmorgen is hier een streekmarkt , boven het marktterrein , ligt het kasteel/museum met en over grotwoningen , in dit deel van het stadje kan met ook nog grotwoningen vinden die nog steeds bewoond zijn . 

Velez Blanco

Op 10 minuten van Velez Rubio bevindt zich Velez Blanco, een authentiek spaans dorp. In Velez Blanco staat een prachtig Moors fort van waaruit je een prachtig uitzicht hebt over de bergen en het nationaal park Las Marias, wat overigens ook zeer de moeite waard is. Vanuit Velez Blanco zijn er diverse prachtige wandelingen uitgezet. Een tweetal wandelingen doen de prachtige gierenkolonie van het park aan.
Op woensdag vindt door het gehele dorp de weekmarkt plaats.

Velez Rubio

Op 20 minuten van Casa La Suerte ligt het pittoreske Spaanse dorpje Velez Rubio met diverse (tapas) restaurants, monumenten en de Iglesia Nuestra Senora de la Encarnacion. Iedere zaterdag vindt er een kleurrijke markt plaats. Verder zijn de prehistorische grottekeningen ‘Cuevas of Letreros’ de moeite waard om te bezoeken. De tocht er naartoe is leuk; de grottekeningen zijn beschermd door de Unesco.