Natuur

Natuur in de omgeving

Nationaal park Sierra Espuña

In dit nationaal park komt u in een prachtig berglandschap met vele bossen stuwmeren. Hier leven nog kuddes moeflons in het wild en soms ziet u wilde zwijnen oversteken. U kunt hier terecht voor prachtige wandelroutes, maar kunt ook met een kajak op het stuwmeer of met een quad of mountainbike door de bergen genieten van al het natuurschoon. Een bezoek aan dit prachtige natuurpark is prima te combineren met een bezoek aan Totana en Aledo.

Sierra Nevada

De Sierra Nevada is een gebergte in Andalusië, wat besneeuwde bergketen betekent in het spaans. Met zestien bergtoppen boven de 3000 meter is het na de Alpen de hoogste bergketen van West-Europa. De hoogste berg van het Spaanse vasteland, de Mulhacén (3482 m), bevindt zich in dit gebergte. Het nationaal park met zijn afwisselende landschappen heeft alle kenmerken van het klimaat van het hooggebergte. Door de klimaatschommelingen en hoogteverschillen vind je er een enorme diversiteit aan planten en dieren. Ook biedt de Sierra Nevada ’s winters veel mogelijkheden om te skiën met 83 kilometer aan ski-pistes. 

Sierra de Maria Los Velez

Een prachtig bergachtig natuurgebied (tot 2045 m hoogte). De wandelaars en mountainbikers zullen de natuur en spectaculaire uitzichten zeker weten te waarderen.