Steden

Steden in de omgeving

Murcia

Murcia is de regionale hoofdstad en universiteitsstad van de provincie. Op een uur rijden vanaf Casa La Suerte vindt u in Murcia een aantal bezienswaardigheden, waaronder de Cathedral de Murcia. Deze kathedraal behoort tot de hoogtepunten van de Spaanse barok-architectuur. Ook zijn er vele musea en het casino met prachtige muurschilderingen zijn een bezoek meer dan waard. In het oude centrum vindt u veel leuke winkelstraten en pleintjes met terrasjes om even te genieten van een heerlijk glaasje sangria met tapas.

Lorca

Lorca is een stad waar de tijd heeft stilgestaan. De stad staat bekend om zijn barokke architectuur en wordt gedomineerd door zijn imposante kasteel, dat bestaat uit delen van de vestingmuur uit de Romeinse tijd. Evenals een aantal musea en kerken is dit bijzonder bezienswaardig.

Caravaca de la Cruz

Caravaca de la Cruz, in het noord-westen van de regio Murcia, is een van de slechts 5 heilige steden in de wereld, een centrum van bedevaart, samen met Rome, Jeruzalem, Santiago de Compostela en Santo Toribio de Liebana, de thuisbasis van het kruis van Caravaca , de Vera Cruz met zijn imposante kasteel op de heuvel van de stad.
De status van de Heilige stad werd geschonken door paus Johannes Paulus II in 1998, de toekenning van de stad een permanente jubileumjaar elke 7 jaar voor de eeuwigheid, de eerste plaats in 2003, de volgende in 2017.

Granada

De prachtige stad Granada ligt op een kleine twee uur van Casa La Suerte en is zeker de moeite waard om te bezoeken, als u interesse heeft voor cultuur, geschiedenis en gastronomie. Een échte aanrader is het Alhambra, een groot paleizencomplex uit de tijd van de Moren en haar schitterende tuinen. Hiervoor dienen wel van te voren tickets gereserveerd te worden van ca. € 14,00 p.p. (www.alhambra-tickets.es).