Yoga vakantie: iets voor u. Genieten in een natuurlijke omgeving

Kom helemaal tot rust en ontdek jezelf weer tijdens een ontspannende week vol yoga en ontspanning.

Yoga vakanties zijn in nieuwe manier van te ontspannen en natuurlijk omgeving kan voor alle leeftijden gebruikt worden en je hoeft er niet jong of lening voor zijn. Het is voor iedereen is geschikt. Yoga is een bewegingsleer waarbij je leert te ontspannen.  Op je yoga vakantie kun je niet alleen yoga doen, maar je hebt ook tijd om te lezen, te zwemmen en te wandelen. Op die manier kun je helemaal dat jezelf komen.

Je kunt in allerlei landen en yoga vakantie houden. Maar één van de favoriete landen is toch wel Spanje.

Yoga vindt zijn oorsprong in het oude India het woord yoga is afgeleid van het Sanskrie. Het staat voor meedoen of verenigen.Het legt een verband tussen jou en de diepere lagen van je onderbewustzijn. Het doel van yoga is een lichaam en geest in balans te brengen en daarmee een evenwichtige persoonlijkheid te creëren. Er zijn verschillende vormen van yoga. Alle streven echter naar hetzelfde doen.

Wat is er mooier dan je vakantie combineren met een ontdekkingsreis naar je echte innerlijke zelf?

Kom ook naar Casa La Suerte en onderga de weldaad van yoga in een prachtige omgeving.

Casa la Suerte betekent huis van geluk. Dit geluk delen we graag met onze gasten.
  • Gun jezelf een heerlijke week, waar rust en ruimte overal voelbaar zijn.
  • Bezig zijn met yoga , en dit delen op de manier die wij voor ogen hadden op onze berg.
  • Geniet van yoga lessen en persoonlijke aandacht in een prachtige ambiance!
  • Casa la Suerte ligt in een ongerepte natuurgebied met schitterende glooiende heuvels , bergen en vergezichten.

yoga vakantie in Spanje

Yoga Asanas

Asana is een ander woord voor yoga houding of oefeningveel mensen kennen yoga de dat ze staan of zitten in een wat ongemakkelijke houding. Letterlijk betekent min of meer: houden blijven zitten. Het woord komt uit het Sanskriet. Asanas worden in bijna alle yogavormen gebruikt zoals in Hatha, Iyengar Yoga  en Ashtanga.
Yoga maakt niet alleen het lichaam soepel, maar leidt ook tot een diep geestelijk en lichamelijk welbevinden.

Een special vorm van yoga is Yoga Nidra

Bij Yoga Nidra gaat het lichaam en de geest van half slaap naar ontspanning en weer terug. Het bewustzijn blijft echter compleet wakker.  Zeker bij uitdagingen en bij stressvolle situaties is het goed om deze oefeningen te doen. Lichaam en geest kunnen blokkades loslaten en doorbreken. Ze geven je energie.  Een half uurtje staat volgens sommige beoefenaars gelijk aan wel 3 uur diepe slaap.

Stress en yoga

Yoga helpt je te ontspannen

Stress: iedereen heeft er tegenwoordig last van, zo lijkt het bijna. Steeds meer mensen hebben te maken met burn-out en stress klachten. Iedereen is druk-druk-druk en je ziet steeds meer mensen (jong en oud) met een burnout. Steeds vaker lijkt yoga het mantra om hier beter mee om te kunnen gaan. Maar hoe kan yoga je helpen?

Yoga is een holistische benadering van de gezondheid: door fysiek én mentaal met je lichaam bezig te zijn, werk je aan een wezenlijk ontspannen lichaam en geest. Door deze ontspanning kun je beter omgaan met stress.
Er zijn vele soorten yoga en iedere vorm van yoga kan in principe  helpen. Vooral hatha yoga en yin yoga zijn effectief tegen stress. Door het rustige tempo en de eenvoudige houdingen, zijn deze vormen van yoga ook toegankelijk voor beginnende yogi’s.

yoga vakantie in Spanje, yoga asana

 

Hier kun je nog een video impressie bekijken van onze casa.

Kom als herboren terug!

Deel alsjeblieft dit artikel om je netwerk ook op de hoogte te brengen van deze prachtige mogelijkheid om vakantie en yoga te combineren. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn